Aardappelgratin met Venkel en Ansjovis

Aardappelgratin met venkel en ansjovis is een heerlijk gerecht en nog gezond ook.

Deze variatie op andere aardappelgratinreceptem zit boordevol smaak en is meestal geliefd bij jong en oud.

De ansjovis en de venkel zorgen allebei voor een ander aspect in de smaak, hierdoor smaakt het zowel hartig als fris.

En juist deze verschillende smaken, dat is toch wel een verrassend iets, en spreekt daardoor veel lekkerbekjes aan.

Aardappelgratin met venkel en ansjovis

Ingrediënten

  • 5 aardappels.
  • 15 ansjovissen.
  • 1 venkel knol.
  • 500 ml halfvolle room.
  • 1 ui.
  • 50 gr boter.

Bereidingswijze Aardappelgratin met venkel en ansjovis
Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden Celsius. Snij de ansjovis in kleine stukjes. Het is belangrijk dat je de ansjovis ongeveer 10 minuten in melk of in water laat weken om het zout er uit te halen. Snij de aardappels in plakjes van ongeveer ½ cm dik.

Snij de ui in ringen en de venkelknol in dunne plakjes. Pak een koekenpan en verhit hier wat boter in. Bak de ui ringen en de plakjes venkel op een matig vuurtje tot dat ze zacht en goudkleurig zijn.

Aardappelgratin met Venkel en AnsjovisHet beste kun je de ovenschaal invetten. Verdeel over de bodem van de ovenschaal de helft van de aardappel plakjes, daarover heen verdeel je de ansjovis, ui en venkel. De rest van de aardappel plakjes leg je hier weer boven op. Nu kun je de room gelijkmatig over de hele schaal verdelen.

De Aardappelgratin met venkel en ansjovis bak je in ongeveer 60 minuten gaar. De aardappel zijn gaar als je er makkelijk door heen kunt prikken. Het lekkerste is wanneer de Aardappelgratin met venkel en ansjovis een goudbruin korstje heeft.

Bij de Aardappelgratin met venkel en ansjovis kun je met een gebraden kip en een lekkere frisse salade serveren. Eventueel een lekker glaasje wijn erbij of een lekker koud biertje, dit maakt het gerecht helemaal af.

Eetsmakelijk en geniet van je Aardappelgratin met venkel en ansjovis.

Advertentie

You may also like...

Shares