Aardappelgratin met Mais en Pompoen

Aardappelgratin met Mais en Pompoen

Aardappelgratin met mais en pompoen is een lekker recept, dat je vrij eenvoudig kunt bereiden.

Voor het bereiden, althans de voorbereiding, van ben je in totaliteit ongeveer 10 tot 15 minuten kwijt.

Daardoor is dit gerecht ook snel klaar te maken, waarna je heerlijk kunt smullen. Je kunt overigens de gratin vanzelfsprekend rustig de dag vooraf klaarmaken, zodat je het alleen nog maar hoeft op te warmen.

Recept aardappelgratin met mais en pompoen

Aardappelgratin met mais en pompoen moet ongeveer 40 minuten in de oven om goed gaar te worden.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword aardappelgratin
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 220 kcal

Ingrediënten

 • 200 Milliliter Slagroom
 • 200 Milliliter Melk
 • 1 Eetlepel Verse tijm
 • 300 Gram Vastkokende aardappelen
 • 300 Gram Pompoen
 • 1 Maiskolf

Bereiding

 1. Als eerste kun je het beste de oven voor verwarmen op 210 graden Celsius. Dan kun je de slagroom in een kom doen en de melk en tijm er goed door heen mengen. Je kunt eventueel wat zout en peper naar eigen smaak toevoegen. Als je het lekker vindt, zou je ook andere kruiden kunnen toevoegen.

 2. Schil nu de pompoen en verwijder de pitten. Snij de pompoen in plakjes van zo’n ½ cm dik. De aardappelen kun je ook alvast schillen en ook in plakjes van ½ cm dik snijden. De maïskolf korrels kun je het beste over de lengte van de punt tot aan de kont eraf snijden. Je kunt ze er ook met je vingers uit halen.

 3. De helft van de aardappelplakjes leg je nu op de bodem van de ovenschaal. Strooi over de aardappelplakjes wat zout en peper of andere kruiden naar smaak. Wat voor kruiden je ook gebruikt, het moet in verhouding zijn. Nu kun je over de eerste laag de maïs en pompoenplakjes leggen. Deze volgorde herhaal tot dat de schaal vol is of totdat de ingrediënten op zijn.

 4. Knip een stuk aluminium folie af dat groot genoeg is om de ovenschaal af te dekken. Nu kun je het roommengsel gelijkmatig over de rest heen schenken. Daarna kun je de schaal afdekken met het aluminium folie.

 5. Zet de Aardappelgratin met mais en pompoen in de oven en bak deze in ongeveer 40 minuten gaar. De aardappelen zijn gaar als je er makkelijk door heen kan prikken met een vork of schilmesje.

 6. Eenmaal klaar kun je de Aardappelgratin met mais en pompoen gaan grillen op de grilstand van de oven. Verwijder nu het aluminium folie en rooster de Aardappelgratin met mais en pompoen zo’n 10 minuten lang tot de boven kant iets goudbruin in geworden. Wel op letten dat het niet te snel gaat.