Aardappelgratin met Gehakt

Aardappelgratin met Gehakt

Aardappelgratin met gehakt is een redelijk simpel en lekker recept dat iedereen op de juiste manier kan klaar maken.

Het is bedoelt als hoofdgerecht en het smaakt een beetje pittig.

Het recept kun je maken met aardappel plakjes of met aardappelpuree. Of met allebei, dit ligt er maar net wat je zelf of anderen lekker vinden.

Recept aardappelgratin met gehakt

In dit recept voor aardappelgratin met gehakt gaan we uit van aardappelplakjes. Maar probeer ook eens aardappelpuree, vooral de zelfgemaakte.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword aardappelgratin
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale Tijd 1 uur
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 230 kcal

Ingrediënten

  • 1 Aubergine
  • 1 Courgette
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 1 Paprika
  • 250 Gram Gehakt
  • 1 Kilo Aardappelen
  • 1 Zakje Gehaktkruiden
  • 1 Deciliter Gezeefde tomaten
  • 50 Gram Geraspte oude kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij daarna de aardappelen in plakjes van ongeveer een ½ cm. De paprika kun je in blokjes of plakjes snijden, het is maar net wat jezelf het fijnste vindt. De courgette en de aubergine kun je ook alvast een plakjes snijden, dit mag ook in blokjes als de dat lekkerder vindt.

  2. Pak een pan voor het gehakt en bak het gaar. Als het bijna gaar is voeg je de paprika, de courgette en de aubergine er aan toe. Bak dit ongeveer 8 tot 10 minuten en blijf het goed omroeren. Ondertussen kun je de tomatensaus en de gehaktmix er aan toevoegen. Voeg er een klein scheutje water en olijfolie aan toe en roer het geheel goed door elkaar.

  3. Het is verstandig om de ovenschaal in te vetten. Als het gehaktmengsel klaar is, kun je de bodem van de ovenschaal bekleden met de helft van de aardappel plakjes. Daarover heen kun je het gehakt mengsel verdelen. Als je dit gedaan hebt, kun je de overgebleven aardappel plakjes over het gehakt mengsel verdelen.

  4. Als laatste kun je de geraspte kaas erover heen strooien. Nu kun je het geheel in de oven plaatsen en in ongeveer 40 minuten gaar bakken. De Aardappelgratin met gehakt is het lekkerste als de kaas boven op iets goudbruin is geworden.

Advertentie